søndag 29. mars 2009

Det store korslaget

Forrige lørdag mens vi satt og så på Det store korslaget på TV2, fikk vi et innfall som gikk ut på at vi kan jo melde oss (Elias, Ole og meg) på som publikum i studio når vi likevel er i traktene den 18 april. Vi gikk inn på TV2 sine nettsider og sendte en e-post med påmelding. Vi har ikke fått svar, så vi vet enda ikke om vi er ønsket, men vi har ikke gitt opp håpet. For sikkerhets skyld sendte Ole en ny e-post i går. I går gikk forresten koret til Vinni ut og det synes Elias var veldig synd. Han synes nemlig dette var den fineste låten som har vært med til nå. Jeg er enig med Elias i at han absolut fortjente å bli med videre. Gleder meg til neste gang når Elg skal fremføre Britney Spears

I dag har jeg priklet mer..... og så ble det tomt for jord. Shit!!!.... og vinduskarmene blir fullere og fullere :)

mandag 16. mars 2009

Oppgaveskriving, Piggeple og hagemesse.

Nok en helg med oppgaveskriving er tilbakelagt. I dag har jeg fri fra arbeid og har fått priklet begge Malvasortene mine. Det er litt ledig plass i såkassene mine, så nå håper jeg at frøpakkene fra T&M skal komme snart. Inn imellom oppgaveskrivingen min i helgen ble det litt surfing på nettet. Jeg søkte på Piggeple for å finne ut mer om denne planten jeg har sådd. Jeg fikk treff på Norsk Freakforum og forstår nå at denne planten er svært giftig og blir brukt av noen til å fremkalle tilstander jeg ikke vil anbefale. Jeg ble faktisk plutselig ikke glad i denne planten, og vurderte å kaste de få spirene som har kommet. Jeg kom likevel fram å gi Piggeple en sjangse, after all, jeg har sikkert mange vekster i hagen som er giftig.

Ute regner det, og temperaturen ligger på ca 5 grader. Noe av snøen har forsvunnet, men langt ifra nok til at jeg kan sette igang med våronna. Jeg blir kjempemisunnelig når jeg leser i de andre bloggene at de rensker bedd og registrerer det ene vårtegnet etter det andre. Ja, ja våren kommer vel til Kleive snart også, det er bare jeg som er litt utålmodig.

Nå er det endelig bestemt at jeg og Ole skal til hagemessen 17-19 april. Det blir første gangen for vårt vedkommende. Hagegal skal ha stand der, og det skal bli morsomt å se noen av medlemmene "live". Vi har ikke bestem hvor vi skal bo enda, men vi skal høre med søsteren til OLe (Jorunn) om hun kan ta imot noen hagegale denne helgen. Mulig at minstemann Elias også bli med. Ha en fin uke alle sammen !!

fredag 13. mars 2009

Surt, kaldt og fulle vinduskarmer

Her hos oss er det surt og kaldt i dag. Vi har fortsatt en del snø på Kleive, men forhåpentligvis forsvinner litt av den med det regnet som kommer i dag. (Bildet er tatt fra loftagengsvinduet)

Det er tid for at viduskarmene begynner å fylles opp igjen, men jeg er heldig for jeg har en hel ubebodd leilighet medvinduskarmer som jeg kan disponere (skal leies ut når vi får pusset opp).
I dag har jeg priklet Hibiskus og Nyresnerle. På planterommet spirer det å gror, og jeg sår stadig nye sorter etterhvert som det blir ledig plass. I dag sådde jeg to sorter stemor og revebjellefrø som ble til overs i fjor. jeg har også vært i kjelleren og hentet fuchsiane mine, det ser ut som de oppstammede har greid seg fint. Nå er det bare å begynne å stelle dem. Jeg skulle egentlig skrive oppgave i dag, men det er så mye annet som er morsommere :/ Skal ta meg en tur til ei venninne å hente inspirasjon, håper jeg.

Slik så det ut på planterommet mitt da jeg sådde de første frøene i februar. Nå er det ikke fult så ryddigt, rent og oversiktlig :) , bare utrolig koseligt :))

mandag 9. mars 2009

Kleivevatnets venner

Selv om været var grått og det blåste austavind, bestemte vi oss for å ta på oss skiene og gå en søndagstur opp på Kleivevetnet. Vi hadde ikke før fått på oss skiene da solen tittet frem og skapte det perfekte turvær. Her er Ole og Elias på tur opp til vannet som tar ca 1 time (10 minutter å kjøre når snøen har reist).


Da vi kom opp var det flere av Kleivevatnets venner som hadde tatt turen og satt og koste seg i solveggen ved gapahuken.


Hundre meter lengre bort ligger hytta vår. Dette bidet er tatt fra vannet/isen, og ligger litt skjermet fra badeplassen.

Her sitter jeg foran hytta og slikker sol, og det ser ut som litt farge i kinnene ikke hadde vært så dumt nei. Mange undrer seg på hvorfor vi ikke bruker hytta vår, saken er den at pr. i dag har den ikke annen funksjon en å være kuliss da hytta er bare et skall uten noe inni. I sommer skal vi bruke ferien vår til å dele inn rom og forhåpentligvis få i stand et kjøkken slik at vi får laget oss mat når vi er her oppe. Hytta er på to etasjer, i første etasje blir det kjøkken, stue gang og bad. I andre etasje blir det tre soverom og en loftstuegang. Vi gleder oss normt til vi kan begynne å bruke hytta.

Bilde av gapahuken og tømmerhytta tatt fra vannsiden. Disse ligger ved "badeplassen" og er satt opp av bygdas pansjonister + noen til. Tømmerhytta er ikke helt ferdig, men det er innlagt strøm og ovn å fyre i. Etter det jeg har forstått, skal hytta være åpen for alle turelskere, men det skal også være mulighet for å booke den for diverse selskaper og sammenkomster. Dugnadsånden er stor på kleive til glede for ALLE :)

I gapahuken er det lagt inn ved slik at en kan tenne opp å grille. Her sitter Elias og bamsen Rasmuss å griller pølser. Rasmuss er alltid med på tur, og i dag har han fått pannebånd av sjegg fra trær. KUULT.

I fjor høst begynte dugnadsgjengen å lage vei rundt vannet (jeg laget vaffler), og det er planer om å gjøre denne ferdig i sommer. Det er også planer om å lage et par rasteplasser og fiskebrygger tilrettelagt for funksjonshemmede. I for fjor ble Kleivevatnets venner kåret til årets "ildsjel" av avisen Romsdal, og fikk et beløp på 25.000 som skal brukes til prosjekter rundt vannet. Blant annet er det bestemt at det skal settes opp toalett.

Hurra for Kleivevatnets venner!!!!

mandag 2. mars 2009

Flere frø er kommet i jorden


Fra øverst til venstre:
HIBISCUS cannabinus "Amethyst"
DIANTHUS "Grase White"
CLEMATIS itergrifola "Bells"
MALVA SYLVESTRIS "Brave Hart"
MALVA SYLVESTRIS "Mystic Merlin"
IMPANTIENS "Candy Coral Bee"