tirsdag 26. januar 2010

Første sådd og ny frøbestilling

Da er årets første frø kommet i jord. Disse frøene kommer fra en pose med staudefrø av Tyrihjelm som aldri kom i jord i fjor. De skal ligge i våt jord inne noen dager før de graves ned under snøen der de skal ligge å få seg en vinter i ca fire uker, da skal de tas inn igjen for å spire. Jeg håper bare spireevnen er der enda. Ellers har jeg gjort istand en del inne på sårommet og vasket noen såbrett som ikke ble vasket i fjor.
Mens jeg venter på frøene fra T&M har jeg like godt sendt inn en frøbestilling til Zimtrade Her er det sommerblomster og stauder i skjønn forening, men jeg ser at jeg har lett for å holde meg til blå-, rosa-, lilla- og hvitnyanser. Noen av disse sortene sådde jeg i fjor, andre er helt ny for meg, og jeg aner ikke hvordan de vil trives her hos meg. SPENNENDE:)


lørdag 16. januar 2010

Overvintring i kulda

Etter en laang kuldeperiode der vi til og med har vært uten vann fordi vannet har vært frossent i rørene ute, gikk jeg ned i kjelleren (kald kjeller i gammelt hus) for å se til overvintringsplantene mine i kulden. Uten å vite det sikkert enda, så tror jeg de fleste har tålt kulden, de hadde det litt tørt, men kanskje det er det som har reddet de fra å få is om røttene sine. I dag har vi hatt temperatur ned i 0 ute, men langtidsvarselet melder en ny kuldeperiode. Kanskje det er best og vente med vanningen til den er over.

Pelargonia og fuchsia tett i tett, har aldri overvintret de på denne måten før, håper det går bra.

Holder på å lage system i det nye kjellerrommet under kjøkkenet
Huff, det ser tørt ut ja :(

Jeg har ikke vært så flink til å passe inne-plantene mine i vinter heller. Har nok blitt litt tørt i perioder under all fyringen i kulda. Noen planter trives jo uansett da, og eføyen står så lagelig til at den blir husket å skvette litt vann på i ny og ne :)


lørdag 9. januar 2010

Litt interiør

Da har jeg altså endelig fått meg lysekrone på kjøkkenet, og er såre fornøyd med det :))


tirsdag 5. januar 2010

Frø-bestilling

Årets første frø-bestilling fra Thomphson & Morgan er unnagjort. Nå er det bare å ominnrede den gamle matboden i kjelleren til sårom. I fjor brukte jeg vaskerommet på kåret. Gleder meg!!!



1. Aquilegia caerulea
2. Antirrhinum majus nanum Bronze Dragon
3. Clematis mandschuria
4. Alcea rosea Halo White
5. Antirrhinum nanum Black Prince
6. Viscaria Dwarf Pink Star
7. Althaea rosea Fiesta Time
8. Ganzania Big Kiss White Flame
9. Tobacco - Avalon Lime and Purple Bocolour


fredag 1. januar 2010

Julesnøen 2009

Vinterbilder, Julen 2009. Vi fikk fikk perfekt julekortsnø denne romjulen !!!