søndag 30. januar 2011

Snekkern min har utfoldet seg i helgen :)

Jeg har lyst til å vise to fine og praktiske gaver jeg har fått av min mann. Den ene fikk jeg til jul, og den andre fikk jeg til bursdagen min som var på fredag. Det lille kaffebrettet har jeg ved siden av meg på armlenet på sofaen når jeg skal kose meg med en kaffekopp (feks akkurat nå når jeg sitter og skriver blogginnlegg). Kaffebrettet er opprinnelig beregnet på et smalere armlen, derfor måtte Ole skru festene av og montere de på kortsiden av brettet. Siden jeg alltid sitter i sjeselongenden av sofaen, når jeg ikke bort til sofabordet etter kaffekoppen min i sittende stilling, nå er dette problemet løst :) Den andre gaven er vel ikke så unik og problemløsende, men jeg satte pris på å få min egen bladholder til hagebladene mine. Forløpig står den på en kommode på kjøkkenet, må bruke litt tid på å finne den perfekte plass :)


Og så..... det har skjedd en del i kjelleren i løpet av helgen, nærmere bestemt i det nye sårommet mitt. Nå begynner det å bli sååå fint der at jeg har problem med å se for meg at jeg skal rote med jord og vann her inne. Ole har utfoldet seg i sin snekkerglede og laget hyller og benk med flotte profiler. I løpet av nærmeste fremtid tar vi oss en tur på Clas Olson og kjøper 10 lysarmaturer med T5 -rør som kan seriekobles. Under benken skal jeg ha to dunker med hjul, en til jord og en til avfall. Ser også for meg at jeg må ha en krakk å sitte på mens jeg sår og prikler, feks denne garasjekrakken






mandag 24. januar 2011

Romantisk frøbestilling fra Impecta

Denne dagen har jeg tilbrakt hjemme sammen med sønnen min på 10 år som ble operert for mandlene i forrige uke. Mens Svampebob herjet på tv,n, hadde jeg god tid til å studere årets frøkatalog fra Impecta. Jeg er veldig fornøyd med utvalget mitt i år, men fargespekteret er nok ikke særlig sprekt. Det går i hvitt, rosa, lilla til blått (romantisk og søtt). Jeg husker et år jeg hadde masse sommerblomster i orange og gult, jeg hadde til og med orange puter og duk på utemøblene. det var knalltøft. Kanskje neste år :)

Sommerblomster

Sommerblomster
Stauder
Ole har vært flink og brukt noen timer på sårommet mitt i helgen også. Nå er panelet i taket lagt og malt. Da gjenstår det å finne en egnet dør og sette inn, samt benk, hyller og lysarmaturer. Det verste er med andre ord gjort :)

Fra stua

søndag 16. januar 2011

Framgang i sårommet

Nå er vi endelig i gang med å forvandle den gamle matboden vår til mitt eget permanente sårom. Det skal bli godt etter et helt liv med provosoriske og imidlertidige løsninger. JOHOOO!!!

Da har vi bestemt at alt skal rives (det er gjort), vegger skal males (Ole holder på i skrivende stund) og ny himling skal legges. Det blir satt inn et arbeidsbord og nye hyller. Rommet er ca 4,5 kvadrat, litt lite kanskje, men i rommet ved siden av (se igjennom vinduet) har jeg et stort lager og planterom jeg kan oppbevare diverse utstyr, potter og jord.
I dag har jeg tatt opp fra kjelleren alle overvintringsplanter (mest fuchsia og pelargonia) fra kjelleren. Jeg har klipt dem ned og rensket de ren for døde planterester. Nå står de kaldt og lyst på et rom som ikke er i bruk. Jeg fikk også en del avleggere av fuchsia og pelargonia etter all klippingen, noen av dem har jeg satt til pynt (se bilde nedenfor).
Dette er bilder fra i høst da Porselensblomstene (Hoya carnosa) var på sitt flotteste. Jeg har to slike fremme i karnappen som fungerer som gardin. Disse er dessverre ikke like flotte nå, derfor har jeg planer om å klippe dem ned og sette dem i større potter. De har nemlig stått i samme potte i flere år og har sikkert ikke mer jord rund de stakkars røttene sine.

mandag 3. januar 2011

Bloggcomeback med årets første frøbestilling

Da er jeg endelig i gang igjen etter en laaaang bloggpause. I høst begynte jeg i ny jobb og den har tatt både fokus å energi fra blogging og hage. Heldigvis ser det ut som jeg likevel har greid å holde liv i fuchsia og pelargonia samt noen andre planter som må overvintres inne (inklusiv blodbeger, den har jeg aldri prøvd å overvintre før). Dermed har jeg glemt fjorårets tragiske massedød der alt frøs for meg. Det ser faktisk ut som jeg bruke litt ekstra varme i den kalde kjelleren min hvis jeg skal oppbevare planter der.

De siste årene har jeg brukt et vaskerom til så-/spirerom, men nå skal jeg ominnrede min gamle matbod i den samme kalde kjelleren. Rommet har ikke vindu, noe som vil gjøre det lettere å holde en mer stabil temperatur. På vaskerommet måtte jeg passe på å lufte og regulere temperaturen hele tiden når solen sto på, ikke lett når en er på jobb hele dagen. Nå gleder jeg meg imidlertid til å sette i gang og innrede mitt nye sårom, Ole er ansatt som snekker og som betaling får han en glad og lykkelig kone :) Det er ikke så mye som skal til, men i tillegg til litt maling, en benk og noen reoler og lysrør, mener Ole at himlingen må skiftes. "Før- og etterbilde" kommer senere.

Da har jeg lagt inn årets første frøbestilling fra Zimtrade. Det ligger også ann til en lang bestillingsliste til Impecta etter at jeg har pløyd igjennom årets frøkatalog og satt ring i rundt alt jeg ønsker meg. Ja, jeg er nok på samme nivå som en liten unge som får lekekatalog i posten :)

Stemor Viola `Waterfall`

Petunia krypende `Vave Blue`

Delphinium `Misty Mauves`

Anthirrhinum `Ribbon Lavender`