mandag 25. april 2011

Påskeaktiviteter 2011

Da er påsken nesten over for denne gang. I år har vi tilbrakt påsken hjemme med masse besøk, mat, spill og haging med temperaturer på nesten 20 grader. Altså en perfekt påske etter min smak.

Denne fuchsian har overvintret på loftgangen og viser at den har trivdes der. Golden Vegner har et utrolig flott bladverk og er svært dekorativ selv uten blomster.

Nedenfor har jeg lekt meg litt med det nye speilreflekskameratet mitt, men ser at jeg har mye igjen å lære for å få helt skarpe bilder. Jeg gir ikke opp og satser på at jeg får øvd meg på mange fine blomstermotiv i sommer.

Et arrangemet utenfor ingangspartiet bestående av melkespann med kvister, en trillebåre (fått av Malene) fylt med stemor og fuksia og en gammel melkesil. Gleder meg til jeg kan begynne å plante sommerblomstene i sårommet i krukker og kar ute.

Det er ikke så mye som blomstrer ute enda, men med den varmen vi har hatt nå har det dukket opp nye spirer hver dag. Jeg har i løpet av påsken rensket opp og spadd kanter rundt en rekke bedd. Noen av beddene har fått ny jord på seg også. Selv om jeg har en del bedd igjen, synes jeg at jeg har kommet langt i våronna allerede.


Påskeharen kom med påskeegg i år også, Elias og Eilif (søskenbarn) var utrolig glad for det. Det vanket også en del påskegodt på mor i løpet av påsken :)



Elias fikk med seg Eilif for å male påskeegg slik tradisjonen er i påsken. En kan se av resultatet at disse to ikke lenger er så små og uskyldig som de en gang var, for disse påskeeggene består av røvere, banditter og superhelter.


lørdag 16. april 2011

Staus i sårommet

Slik står det til i det nye sårommet mitt i kjelleren akkurat nå: Alle frøplanter er priklet og vokser og trives. Det har vært noen justeringer av lys og varme underveis. Til å begynne med ble det montert en rad med lysarmaturer under hver hylle, det viste seg fort å være for lite da frøplantene ble lange og tynne. Etterhvert monterte vi et rad til og varmen ble skrudd noe ned. Det har også vist seg at rommet er for tett, utenom en glipe under døra er det ikke noen form for ventilasjon. Jeg har derfor satt opp vinduet som fører inn til et annet rom, mulig at vi i tillegg må sette inn en ventil som fører ut da vinduskarmen faktisk har beynt å muggle.




En fornøyd og glad Ragnhild i det nye sårommet sammen med småplantene sine som etterhvert skal ut avklimatiseres.



Noen av plantene står kjøligere under lys på "kårstuen" sammen med engletrompetene, overvintret bodbeger, dvergblåreg, fuchsier og pelargonier. I dag oppdaget jeg at impomoea og fuchsia hadde fått lus på seg og måtte sprøytes.


Elias (10 år) har vært ute og knipset bilder av diverse motiv for å vise hvor langt våren har kommet. Han brukte det nye digitale speilreflekskameraet vårt, og jeg må si at jeg ikke ble så glad da jeg oppdaget at ene bildet ble tatt fra taket på gamlestua vår.

Jeg har såvidt begynt på våronna i hagen med litt raking og fjerning av døde planterester i beddene. Værmeldingene har lovet meg sol og varme i påsken, så derfor satser jeg på mange lange fine hagedager ute sammen med mannen i påskeferien :)