søndag 16. august 2009

Ferie ved Kleivvatnet

Ferien 2009 ble en litt annerledes ferie for familien Kleive, ivertfall for tre av oss, Ole , Elias og meg. I 14 dager har vi tilbrakt ferien blandt materialstabler og isolasjon i en hytte der hverken gulv eller vegger er på plass. Utenfor hadde vi imidlertid vakker natur ved et nydelig vatten i et nydelig vær. Det var meningen at vi skulle bruke mye av ferien vår til å bygge videre på hytta, men Ole som tross alt er håndtverkeren av oss, var så uheldig å brekke et ribbebein i begynnelsen av ferien, slik at det ble heller lite vi fikk gjort. Vi fikk ivertfall ryddet opp en del etter vi avsluttet hyttebyggingen for tre år siden, vi fikk også lagt en del gulv, satt opp en brannmur og reisverket til en skillevegg mellom kjøkken og gang. Planlagt investering er ovn, slik at vi kan fyre opp når vi tar oss en skitur opp til hytta i vinter (ca 1 times tur hjemmeifra). Elias storkoset seg og badet flere ganger om dagen, det ble også nattbad noen kvelder. Vi hadde med oss sykler og syklet på besøk til andre hytteeiere om kveldene (disse hytteeierene er tildaglig våre naboer hjemme, men da besøker vi aldri hverandre. Merkelig dette her??). Ole og Elias feiret bursdagene sine i løpet av den tiden vi var der oppe. Da dro mor hjem og baket kaker, og både barneselskap og voksenselskap gikk helt utmerket uten all verdens fasiliteter. Konklusjonen til Elias er at dette var verdens beste ferie, ever, og han vil aldri ha tv på hytta. Vi voksne er ikke helt enig i det, vi får se.....

Hytta er nesten ferdig utvendig

Utsikt fra den overbygde verandaen
Slik så det ut da vi kom opp første dagen


Her har vi fått til en liten spisekrok


Elias har laget seg en brygge nede ved vannet. Fraktebåten frakter blåbær

Elias har ryddet sti (med litt hjelp) og hengt opp skilt til hytta si. Navnet "Fuglefjellbygda" har han funnet på selv. Han har planer om å bygge så mange hytter at det blir en hel bygd.

Helgen før vi "flyttet" opp på fjellet, var vi på Smøla og så middelalderspelet "Fru Guri av Edøy". Vi; Anne Stine, Mie, Ole, Elias, Ole Jørgen og meg, reiste utover til denne vakre øya på Nordmøre på formiddagen i halv ellevetiden, hadde en fantastisk opplevelsesrik dag, og kom hjem halv to om natten. Vi var enig om at vi må tilbake engang, for denne øya er ikke ferdig utforsket enda. Spelet om Fru Guri av Edøy kan forøvrig absolutt anbefales, til og med barna ble fanget av historien i disse flotte omgivelsene.

Spelet har vært oppsatt i mange år, men Gurisenteret med amfi var nytt av året.

Ett busskur på Smøla

I løpet av de siste dagene har jeg sendt avgårde to av barna til det store utland. Malene reiste til India for å studere tredje semester sosialantropologi, og Victor reiste til Bali i går for å studere idrett første semester. Mor har et snev av angst når hun tenker på alt som kan skje med "barna" sine, men slik er det vel bare.

Etter at jeg "kom ned fra fjellet", har det regnet, regnet og atter regnet. Det har passet dårlig når ingenting har vært gjort i hagen på ukesvis. Jeg har SÅ masse som skal gjøres, og jeg hadde faktisk gledet meg til å sette igang. I løpet av den tiden vi var på fjellet tok jeg turen ned en gang om dagen for å vanne krukker og knipe litt sommerblommster. Derfor ser faktisk sommerblomstene (de fleste iallefall) flotte ut akkurat nå. Hadde tenkt meg ut å ta litt bilder i dag, men det regner såpass mye at jeg vil vente til forholdene blir litt bedre.Noen bilder tatt for noen uker siden3 kommentarer:

Mariann S sa...

Heisann :) Kor kjekt at du 'er her' igjen då :D
Har lurt litt på kvar det har vorte av deg ;)
Den hytta blir sikkert fantastisk, deilig med ei hytte som er so nær at en kan bruke den også til dagsturar.
Og tv på hytta, kanskje eg og ville vore den foruten ;), reiseradio det er tingen :)

Ragnhild sa...

Jeg synes det er kjekt å være her igjen også, midt på sommeren er det så mye annet som skjer hele tiden, iverfall hvis det er fint vær (det er også kjekt da). Og TV på hytta... jeg elsker å se gode filmer når det blir lange mørke kvelder ute... vi får se :)Synes forøvrig at radioen hører med også.

Mariann S sa...

Klart om en brukar hytta mykje, spesielt utover høsten, då hadde nok eg og savna tv'en litt ;)