lørdag 5. desember 2009

Et lite pepperkakebakeinnlegg

Det er lite hagerelatert å berette nå for tiden da jeg ikke har begynt frøbestillingen enda. Prøvde forresten å bestille frø på denne tiden fra Zimtrade i fjor, men jeg fikk dem aldri. Er det for tidlig?

Iallefall så er jeg igang med juleforberedelser. Jeg og Elias har baket pepperkake og pepperkakehus. Pepperkakehus er jo blitt en juletradisjon hos oss, og det må ha et nytt designe hvert år, kirker, stabbur, låve, dukkehus og andre hus. Dette krever jo både kreativitet og energi av meg da, men jeg har vært standhaftig slik at vi har hatt vårt spesielle pepperkakehus nesten hvert år. Jeg sier nesten, for enkelte år har jeg hatt eksamenstid på denne tiden, og da har jeg meldt pass. I år ble designet på huset en enkel variasjon av huset vårt. Og jeg og Elias ble rimelig fornøyd :)

Det er også bilde av tørrvaffler her. Denne oppskriften er ny, gitt av Lillia på jobben (takk Lillian), og den er faktisk mye bedre en den forrige oppskriften. Dette er en kake som alle liker, gjerne med brunost på. Nå må ikke de som ikke kjenner meg godt tro at jeg er kjempeflink og baker sju sorter til jul. Neida dette er nesten "thats it", jeg skal bake kransekake, kanelsnurrer og pizzahorn. Og hva har så pizzahorn med julen og gjøre? Jo det har blitt en juletradisjon her etter at ungene begynte å bli så stor og at kunne si at de heller satte pris på pizza enn tørre julekaker. Pizzahorn var også lett å ta opp å varme når de fikk venner på besøk :)

Da jeg satt å designet huset og regnet ut takvinkler og senter på vegger, ble det litt sukking og stønning over mål som ikke stemte. Elias kom bort til meg mens dette sto på og minnet meg på at et pepperkakehus ikke skal lages med linjal, men med kjærlighet. Det er vel kanskje sant, det er ikke så nøye om alt stemmer... :/

6 kommentarer:

Mariann S sa...

Flott pepperkakehus. Eg har også mange år laga pepperkakehus: kirke, stabbur, togstasjon og andre hus. Dei siste åra har ikkje tida strekt til. Kanskje neste år. Eg kjøper iallefall ikkje på butikken ;)
Ei herlig, men litt tavel tid vi er inne i no. Men eg klagar ikkje, det er mest kos (iallefall no når møblane mine er ferdig mala). Lite hagerelatert her og, men det tek eg igjen til våren. Syns det er kjekt å sjå kva dokke andre styrer med sånn utenom hage også :). Ønsker deg ei fin adventstid :)

Elin sa...

Heisann !
Så flott et pepperkakehus dere har laget og tørrvaflene kunne jeg godt tenke meg oppskriften på.
Kos dere videre i adventstiden !

Malene sa...

Om du tenker på at jeg kanskje nevnte at jeg ønsket meg mobil. Så tok jeg ikke det med nei. Om jeg ikke får det til jul, kan jeg kjøpe meg det når den gamle dør ut. :D Var det det du tenkte på?

Ragnhild sa...

Takk for at dere liker pepperkakehuset vårt i år... Jeg skal legge ut oppskriften på tørrvaffler snart :)

Malene; noen tanker må du bare vente med...:)

Mariann S sa...

Ønsker deg og dine ei riktig god jul :)

Mariann S sa...

Er innom her for å ønske deg ett riktig godt nytt år :)