tirsdag 30. juni 2009

Lynnedslag og blomsterflor

Klokken er nå 23:48 og temperturen ute er 20,4 grader. Vi har hatt noen utrolig deilige sommerdager som jeg har prøvd å nyte på best mulig måte. Synd jeg ikke har ferie enda, men jeg håper likevel at jeg får noen slike dager når jeg starter ferien om to og en halv uke.

I går kveld tok vi oss en tur opp på Kleivvatnet og badet og grillet. Mens vi satt der å spiste begynte det å lyne og tordne noe voldsomt. Da regnet kom måtte vi flykte inn i tømmerhytten for å spise jordbærdeserten vår, men vi rakk ikke å spise opp før Ole kom på at det var noe han måtte redde inn for regnet hjemme. Det endte med at vi måtte ta med oss deserten inn i bilen og kjøre i hu og hast de ti minuttene det tar å kjøre hjem. Resten av kvelden fortsatte det å lyne og tordne, og i tolvtiden hørte vi et voldsomt brak samtidig som det lyste opp ute og ble mørkt på kjøkkenet. Hele familien kom seg på føttene og stormet ut (inklusiv Elias som hadde lagt seg), ute hørte vi at brannalarmen i kirka ulte. Vi løp opp til kirka alle sammen (100 m), og Elias fortalte meg at dette minnet han om en film han hadde sett med romvesener som ble sendt til Jorden, og jeg skal være enig i at det var en helt spesiel og kanskje litt skummel stemning rundt det hele. Heldigvis var det ikke brann, og det kom til folk som hadde nøkkel til kirken og fikk stilt tilbake alarmen. Lynet hadde mest sannsynlig slått ned i tårnet og blitt ledet i jord av lynavleder. Hjemme hadde sikringen slått seg ut på kjøkkenet, men ingenting var ødelagt. En episode som blir husket av både store og små.

Jeg har ikke vært noen aktiv blogger denne måneden, men kikker innom andres blogger i ny og ne. Det henger sammen med at jeg ikke prioriterer og sitte med pc`n når jeg kan kose meg med hagesyssler når jeg har mulighet til det. I helgen var vi i Øksendalen på vårt årlige slektstreff på min side (18 året på rad). Denne gangen leide vi 11 hytter, og var 37 personer til sammen. Vi regnet ut at da måtte det vær 13 som manglet på at vi var fulltallig. Slektstreffet omfatter foreldrene mine, meg og mine søsken med våre barn, og barnebarn til de som har det. Utrolig morsomt å tilbringe en hel helg sammen slik.

Ute eksploderer det i alle farger nå i varmen. Jeg har vært ute og tatt bilder i kveld, og noen legger jeg ut her. Disse Malvaene har jeg sådd selv og enkelte steder har jeg plantet de sammen. Jeg må si at jeg elsker denne fargekombinasjonen.

Tidligere i juni kjøpte jeg noen eksemplarer va disse Erysimum "linifolium variegatum". Jeg kjenner lite til denne planten og vet hverken herdighet eller om den er flerårig. Kanskje noen andre vet? Ivertfall dufter den godt og har både et lekkert bladverk og blomster

Slik ser Stabbursplassen ut akkurat nå. Masse krukker med selvlagde fuchsia og pelargonier. Mye er smått og uten blomster enda, men det kommer. Sittegruppen på det øverste platået er ikke med på bildet, den er for tiden flyttet under blodbøka for å få skygge.

Dette bildet er tatt for vel en uke siden, men jeg må ta det med fordi jeg elsker denne dvergsyrinen. Jeg synes formen er flott, men det aller beste er duften. HÆRLIG!! Jeg har plantet en dvergsyrin i utleiehagen også, men den er ikke oppstammet.

Nedenfor viser noe av det som er plantet i krukker og kar. Er jeg flink å knipe holder de seg til langt ut på høsten

Klokken er mange og jeg skal tidlig på jobb i morgen, så nå sier jeg god natt, og ha noen strålende sommerdager folkens!!

5 kommentarer:

Unknown sa...

Oj for en skummel opplevelse da. Men godt at det gikk bra.

Så utrolig fint du har det.

fru Sandeggen sa...

Oj, så bra at det gikk bra da!

Den erysiumen var fin. Har ingen erfaring å dele, men ser på Daves garden at den er listet som herdig til sone 3 i USA, så da bør den ha sjans til å overleve vinteren:)

Margrethes hus og hage sa...

så skummelt med brannalarmen, godt det ikke var så galt man kunne frykte!
Så flotte hagebilder! Syrinen var kjempeflott!

Trinola sa...

For en nydelig hage dere har ;0))
Det vises at du liker det (hage arbeid altså )

Unknown sa...

Oi så flott uteplassen har blitt! Har jo ikke vært hos dere på kjempelenge! klem fra Evy