tirsdag 16. mars 2010

Noen prikletanker

Ikke alle frøplanter er like morsom å prikle. Vippeblomsten (Alonsoa) har slike frøplante som krever at en er stødig på hendene, har godt syn og ikke minst masser av tålmodighet. Når dette er sagt, er det faktisk mulig å legge tilrette for at det hele blir en rettelig hyggestund. Med kjærlighet på pinne i munnen, god musikk på tivoliradioen går tiden fort, og man glemmer helt at det laver ned snø ute... oppå den meter'n som er der fra før. På dette viset priklet jeg halvparten av Vippeblomsten 'salmon' i dag (det kan godt hende at det er mer enn nok).
Foruten at jeg koser meg mens jeg holder på med denne såingen og priklingen, vet jeg jo hvor flott resultatet kan bli om noen måneder hvis jeg er flink å stelle med disse små. Vippeblomsten er ikke noe unntak, den tok seg utrolig godt ut i både krukker og bed i fjor. Jeg priklet forresten noen av plantene over i torvpotter (tror det heter det) som jeg fikk for noen år tilbake. Tro om det går bra, noen som har erfaring med slike potter? Jeg sådde også Lobelia 'Riviera midnight blue' i slike potter i dag.


2 kommentarer:

Blomsterguri sa...

Wow - det var mange du hadde priklet! Sikkert nok. Fine blomster blir det også ser jeg. Torvpotter tror jeg går greit, men kan ikke huske at jeg har brukt de før :-) Jeg fant også noen gamle i hageboden. Priklet prydtobakk i de. Hadde så mange spirer, så da passet det bra :-)

merethe sa...

Så mange flotte spirer du har. :) Jeg har også sådd litt i det siste og i en rekordfart har mine hvite cosmos spirt allerede. Ja da blir det å montere opp mere lys i morgen. Dette er så herlig å oppleve her vår...små spirer. Takk for besøket hos meg. GOd helg. :)