lørdag 13. mars 2010

Tingenes tilstand

Det spirer og gror nå inne på planterommet nå. I går priklet jeg to sorter og fylte opp igjen såbrettet ved å så to nye. Tiden går så fort når en står sånn og pusler inne på et godt og varmt rom mens en drømmer om sommeren og hvordan disse små spirene kommer til å ta seg ut da. Jeg forstår vel allerede nå at jeg får et plassproblem før disse spirene kommer seg ut, derfor håper jeg at kollega og venner tar imot noen småplanter i år også når det lir på.
Etter at jeg fant ut at mine fuchsiaer og pellargonier trolig er avgått med døden av frost i vinter, satte jeg igang en omfattende redningsaksjon i håp om å redde noen av disse kjære plantene mine. Jeg undersøkte hver enkelt plante omhyggelig for å finne tegn til liv. De plantene som viste det minste tegn til liv ble klipt ned, og med ny jord om røttene ble de plassert på loftet i vinduskarmer og gulv inne på soverom. Jeg lever enda i håpet, men det ser ut som de aller fleste plantene må gi tapt. Dette er veldig trist da jeg skaffet meg ganske mange nye sorter i fjor sommer. Heldigvis ga jeg bort en del avleggere til mamma, derfor at det fortsatt er håp om at jeg kan få tilbake noen eksemplarer.
Elias stakkar, har vært syk med svært hovne mandler og antbiotikakur denne uken. Det er ikke mer enn en måned siden sist han var igjennom akkurat det samme. Legen henviste han til sykehuset denne gangen for å vurdere om han skal fjerne dem. Han blir i såfall den første av søskenene som må ta denne operasjonen.
Når man er syk er det godt å ha gode venner som bryr seg, og da er vel Sofie verdens beste :) Her har hun forvandlet seg til Dr. Sofie S og undersøker pasienten nøye slik som leger gjør.
Venner som går på skole har imidlertid ikke anledning og holde den syke med selskap hele dagen, derfor har Live fått kommet opp fra kjelleren for anledningen. Det kan være mye selskap i en kanin, den roter iallefall en del synes moren. Live er ikke som de andre kaninene vi har hatt fordi den tørr ikke å gå utenfor teppet, derfor trenger den heller ikke noe bur :)

I vinterferien døde katten vår Tott, den var rett og slett gammel og hadde bare segnet om ute mitt på lyse dagen. Dette er en katt som var høyt elsket, og den betydde spesielt mye for Malene og Elias. De savner han svært mye nå :(
Dette bildet er tatt før jul der han ligger å passer på Lambi.
I dag skulle jeg egentlig vært på arbeid, men har nok blitt smittet av diverse basselusker og må derfor være hjemme og ta det med ro. Det har jeg absolutt gjort, og når man tar det med ro er det lett og finne frem pc'n og bestille noen frø. Her er dagens fangst fra Impecta.1 kommentar:

Elsa sa...

Om det ikke er så mye som minner om vår ute så har vi ihvertfall vår inne vi som styrer med frø og planter:)
Plassmangel er et velkjent fenomen når det lir på, kjenner godt til det ja;)
Trist at katten døde, selv om den var gammel så er savnet der likevel.

God bedring til de syke og god helg:)