tirsdag 30. mars 2010

Påskesysler og kjøkkenbod

Jeg har vært så heldig å få sammenhengende fri en hel uke denne påsken. Det betyr at jeg fått senket skuldrene og ikke følt på det stresset som har vært før om årene da alle påskesyssler ble presset inn på to-tre dager. På fredag fikk jeg pakken som jeg hadde bestilt fra "Hverdagsliv". I den var det blant annet denne supre oppbevaringskassen til frø etc. Jeg har lenge vært på utkikk etter noe å ha frøposene og merkepinnene mine i, og så fant jeg denne, og jeg er nå overlykkelig :)
Jeg har også fått tid til å så og prikle disse dagene, og det vises selvfølgelig i alle vinduskarmer. I går var jeg på Plantasjen for å få tak i flere småpotter til å prikle i. Da kom jeg plutselig på at jeg MÅTTE ha en frøpose med Blodbeger. Den kostet den nette sum av 59,-: Ja, ja tenkte jeg, det får gå for denne gang, jeg har jo tross alt kjøpt de fleste frø rimelig fra utlandet i år. Da jeg skulle så disse dyrebare frøene, inneholdt denne posen til alt overmål max 6-7 frø. Nå håper jeg virkelig at spireevnen er god og at ALLE frøene spirer og blir til flotte planter.
Nå er vi endelig ferdig med boden ved siden av kjøkkenet. Det har tatt sin tid, men til gjengjeld har vi fått det til akkurat slik vi ønsket det. Ole har vært nøye med detaljene, og vi synes vi har fått til det gamle matbodpreget som vi hadde sett for oss. I tillegg den gammeldagse atmosfæren, synes vi også at boden har blitt svært praktisk i bruk. Den inneholder en "rengjøringavdeling" og en kjøkkenutstyreavdeling" avdelt med et fryseskap. Vi har også et lite kjøleskap som et supplement til det vi har inne på kjøkkenet når det skulle være behov for det. Jeg er spesielt fornøyd med kjøleskapmagnetene jeg kjøpte meg i går. På disse er det bilde av et par femtitalls-husmødre som sier noe sånt som at: "Jeg hadde tenkt å redde verden, men jeg fikk ikke barnevakt". Og "Jeg hadde barnesikret huset, men ungene kom seg inn likevel".
Palmesøndag forserte vi dørstokkmila og kom oss ut på ski. Vi var nok redd for at vi ikke skulle få andre muligheter i påsken. Turen gikk til Kleivvatnet ( slik som den bruker å gjøre), det var litt surt og kaldt, men skiføret var bra med meget god gli. Som seg hør og bør på en skitur i påska, hadde vi med oss kaffe, kvikklunch og appelsin. Vi rastet akkurat så lenge at vi rakk å spise opp påskeprovianten vår, før vi kjente frosten tok tak i kroppen vår og tvang oss til å starte på hjemturen.
PS. At Ole sitt hode er omkranset av et vikepliktskilt, er HELT tilfeldig :)

6 kommentarer:

Vigdis sa...

Kjempefin kasse du har fått deg til frø etc! God påske!

Elsa sa...

Kjempsmart kasse du har kjøpt.
Må si jeg misunner deg den kjøkkenboden. Jeg har alltid sagt at om vi skulle bygge i dag skulle jeg ha stort kjøkken og spiskammers som de kalte kjøkkenboden i gamle dager.
Lykke til med blodbegerfrøa, håper du får god spiring.

Ha en riktig god påske.

Anonym sa...

Så koselig blogg Ragnhild. Og den boden din ble jeg riktig så misunnelig på. Er snekker Ole til utlån?
Håper jeg får komme på hagevandring i løpet av sommeren Ingveig

asbjørg sa...

Hei,hei,her fant jeg en ny blogg!Kommer på besøk senere også jeg!
God påske!

Ragnhild sa...

Takk for alle godord alle sammen:) Er kjempefornøyd med kjøkkenboden, frøkassa og Ole. Ingveig, jeg er nok en superegoist når det det gjelder Ole. Han er IKKE til utlån, jeg/vi har mer en nok prosjekter til å engasjere mange Oleer samtidig :)

Tonerose sa...

Så herlig blogg du har!! Hit må jeg kommer tilbake når jeg har mer tid, legger meg til som følger - så er det lett å titte innom deg. Gleder meg!! Nydelig blogg!

SÅ herlige magneter du har fått tak i!! Hvor har du kjøpt de?? de var virkelig må-ha, skjønner godt du er veldig fornøyd med de ja. Ellers var også kassa di nydelig, kjempesøt. Den perfekte måten å ha oversikt/samle frø, penn, pinner etc til såing, prikling etc.

Gleder meg til å lese flere innlegg hos deg! Håper du har en herlig søndag!