tirsdag 6. april 2010

Påsken er over og vårtegnene har enedelig kommet til Tambur'n

Jeg har lastet ned et "fotocollage-program" fra nettet som jeg har lekt meg litt med. Resultatet ble at jeg fikk samlet alle påskebildene mine på minimalt med plass. Er det noen som finner seg selv her :) Mange av bildene er fra påsketurene våre til Kleivvatnet.
Årets første hagevandring ble unnagjort mens jeg ventet på at Ole skulle gjøre seg klar for en påsketur over fjorden, nærmere bestemt Lervågen der foreldrene mine bor (mitt barndomshjem). Dette var den 2. april, og det var ikke mye å se på de veldig få avgrensede bare flekkene jeg fant.
I dag derimot fant jeg flere vårtegn som er verdt å vise frem. Denne barlinden er vel ikke noe eksempel på et slikt vårtegn, men jeg ble veldig glad når jeg så at snøen hadde smeltet så mye at den var kommet så mye frem. Ikke vanskelig å glede en hageeier gitt :)
Rundt lekestua har det begynt å bli bar mark. På øver-siden av lekestuen laget jeg et nytt bedd sent i høst (kan ikke se det på bildet), der plantet jeg clematis, pioner, løker og sikkert noe annet også. Jeg gleder meg virkelig til å se hvordan dette ble.

Her er krokusene og snøklokken som jeg fant i et bedd som egentlig er nedlagt. Løkene og pionene får likevel lov å blomstre, men etter blomstring bruker vi faktisk plenklipperen og meier ned alt. Dette har vi gjort i mange år nå, men pionene kommer likevel (ca 10 stk), de må være noen ordentlige hardhauser. En kan kanskje lure på hvorfor jeg ikke flytter de til et egnet sted. Det har seg slik at det er så mye skvalderkål i dette beddet at jeg tørr ikke i frykt for å flytte med meg skvalderkålen også.
Se de kommer i år også, det er pionene sine det. Mange av disse pionene sto her når jeg flyttet hit for 21 år siden.
I år pyntet jeg minimalt til påske, men trappa fikk både påskeliljer og gult lys. I påsken kommer også husskiltet vårt som Malene laget i 6. klasse til sin rett (ikke vondt ment Malle)

3 kommentarer:

smgj sa...

Peoner har da vitterlig røtter som det "går an" å rense for skvallerkål. Iallfall nok avskjær til at du kan få en ny peontust der du vil ha den. :)
Vårtegn gjør godt nå etter denne vinteren.

Vigdis sa...

Fine bilder1 Herlig tid nå, med alt som titter fram av snøen, barlind og peon mm. Nyt det!

Ragnhild sa...

Du har nok rett i det smgj at jeg har en overdreven angst for denne skvalederkålen. Jeg bør vel berge noen av disse pionene mens de berges kan.
Så kjekt at du liker bildene mine Vigdis. Jeg tar bildene mine med et vanlig digitalt kompaktkamera, så de er ikke av beste kvalitet. Jeg er temmelig imponert over bildene til mange av hagebloggerne, det ser ut som interessen for hage og fotografering ofte går hånd i hånd :)