lørdag 16. april 2011

Staus i sårommet

Slik står det til i det nye sårommet mitt i kjelleren akkurat nå: Alle frøplanter er priklet og vokser og trives. Det har vært noen justeringer av lys og varme underveis. Til å begynne med ble det montert en rad med lysarmaturer under hver hylle, det viste seg fort å være for lite da frøplantene ble lange og tynne. Etterhvert monterte vi et rad til og varmen ble skrudd noe ned. Det har også vist seg at rommet er for tett, utenom en glipe under døra er det ikke noen form for ventilasjon. Jeg har derfor satt opp vinduet som fører inn til et annet rom, mulig at vi i tillegg må sette inn en ventil som fører ut da vinduskarmen faktisk har beynt å muggle.
En fornøyd og glad Ragnhild i det nye sårommet sammen med småplantene sine som etterhvert skal ut avklimatiseres.Noen av plantene står kjøligere under lys på "kårstuen" sammen med engletrompetene, overvintret bodbeger, dvergblåreg, fuchsier og pelargonier. I dag oppdaget jeg at impomoea og fuchsia hadde fått lus på seg og måtte sprøytes.


Elias (10 år) har vært ute og knipset bilder av diverse motiv for å vise hvor langt våren har kommet. Han brukte det nye digitale speilreflekskameraet vårt, og jeg må si at jeg ikke ble så glad da jeg oppdaget at ene bildet ble tatt fra taket på gamlestua vår.

Jeg har såvidt begynt på våronna i hagen med litt raking og fjerning av døde planterester i beddene. Værmeldingene har lovet meg sol og varme i påsken, så derfor satser jeg på mange lange fine hagedager ute sammen med mannen i påskeferien :)

2 kommentarer:

Ellen sa...

Så herlig med frøplanter som vokser og trivest! ingenting er jo bedre en det:) Her er det mye gleder til sommeren:) Fant bloggen din i dag og jeg må si dere bor koselig:) Det er heller ingen i min egen familie som har den samme hagegalskapen som jeg har,samboeren er vel han som kommer nærest den interessen.
Derfor er det fint å kunne dele hagegleden og bli kjent med andre hagebloggere:) Jeg har lagt meg som følger hos deg:) Du er velkommen inn til meg også:)
Ha en fin søndag.
Ellen

Ragnhild sa...

Så koselig at du liker bloggen min Ellen:)Ja vi har en fin tid i vente nå og gleder meg til hver dag. Jeg har lagt til bloggen din også, kjekt å følge med på hagegledene til andre også. God påske :)