mandag 16. mai 2011

Nytt prosjekt og tanker om investering i drivhus.

Helgen har vi da brukt i hagen. Jeg har luket og plantet i krukker og bedd, mens Ole har arbeidet videre med et prosjekt som har ligget på is et par år. Været viste seg ikke fra sin beste side i går, men pøsregn stopper ikke en som endelig har kommet igang igjen med et strandet prosjekt. Bildene viser prosjektets framdrift i ulike stadier. Plassen som skal hete Tempelplassen (av tempeltreet jeg fikk i eksamensgave av Ole for et par år siden) er på langt nær ferdig med dette. Neste steg er å sette opp en vegg av armeringsjern i bakkant av benken (som forøvrig er fundament til gravstøtter fra gravstedet til Oles forfedre). I forkant skal det fylles opp med jord der det skal klatre ulike klatreplanter. Oppå betongrøret som står ved siden av benken skal det ligge en bordplate av kvernstein (fra et kvernhus som har hørt til gården). Rundt denne plassen skal det plantes flere busker, både grønne og blomstrende, i dag har jeg kjøpt dvergsyrin for duften sin del. Flere bilder kommer ettersom prosjektet skrider frem.


Den siste tiden har jeg tenkt mer og mer seriøst på å investere i drivhus. Jeg har alltid sett for meg at en eller annen gang skal det skje, men det passer alltid dårlig med økonomi, andre planlagte prosjekter o.s.v. Det handler jo bare egentlig om en prioritering, og det tror jeg at jeg er klar for nå. Jeg har sett på dette drivhuset fra Hobbydrivhus og dette fra Gartnerteknikk. Drivhuset fra Hobbydrivhus er litt i minste laget synes jeg, men jeg har jo ingen erfaring. Og drivhuset fra Gartnerteknikk har ingen prislapp. Er det noen som har erfaring med disse drivhusene, eller drivhus fra andre leverandører å dele med meg?

Ha en fin 17 mai feiring i morgen alle sammen :)

3 kommentarer:

Furulunden sa...

Så fint det ble! Velkommen en tur innom meg også:)

Villrose sa...

Hei! Begge drivhusene er av solid kvalitet. Jeg er ny og lykkelig eier av et fra Gartnerteknikk (ligner det nederste bildet på lenken)! De er ganske dyre, men kan levere 'helårshus' med 16 mm polykarbonat eller 17 mm sikkerhetsglass!

Anbefaler å søke på forumet hagegal, under 'drivhus' for nyttige erfaringer!

smgj sa...

Husk god høyde ute ved vegg. Dette er viktig. Om huset i seg selv ikke er så høyt kan det settes på lecasokkel for å øke høyden. Angående bredde/lengde så må du kjenne etter om det er viktig å ha bredde. Skal man bruke dirvhuset som et rent dyrkingshus trenger det ikke å være så bredt som hvis man skal bruke det som en utestue også.
Husk gode luftemuligheter. Tenk på elektrisitet og vann...