mandag 30. mai 2011

Bilder fra litt av hvert akkurat nå

Da er ei helg med masse haging over, og en stakkars kropp som har ligget i dvale i hele vinter kjenner det i hver en muskel. Men det er en god følelse når en ser alt den fikk gjort. Ole og jeg måtte ha oss en tur på Sletta hagesenter i går, og i den forbindelse var det lommeboka som fikk kjenne det. En av nyanskaffelsene ble en Conus kousa `Satomi` som blir et lite tre på fire til seks meter. Jeg er spent på hvordan denne utvikler seg og hvordan eventuelt den vil trives her. Er det noen som har erfaring?


Her er en av grunnene til at kroppen er stiv og støl. Jeg har gravd opp ca 10 meter med bedd, ett tidkrevende prosjet når en skal bestemme seg for hva som er verdt å ta vare på, og hva som er mer til irritasjon enn glede. Lørdag fikk jeg pakke fra Nautesund med blant annet ulike typer Hosta som fikk nytt hjem i dette beddet. Vinteren har vært hard her oppe på nordvestlandet, og jeg har konstatert at en del busker og klatrende vekster ikke har klart seg så bra. Noen av disse er markert på de to neste bildene nedenfor.
Den hvite rhododendronen begynner å få litt størrelse, noen som vet navnet på den?


En flott fargeklatt i en eller så fargeløs hage akkurat nå.


Nytt prosjekt, "lyden av rennende vann i hagen". Denne dammen og fontenestatuen har vi hatt liggende i flere år. I går bestemte Ole seg plutselig for at nå bare gjør vi det, og langt kom han. Statuen står bare provosorisk oppå stablet stein i dammen, mest for å se hvordan den tok seg ut. Jeg ser ikke helt for meg hvordan det skal se ut rundt dammen, kanskje en liten oppstammet busk og noen frodige stauder. Ikke lett med all denne grusen da.


Her er utearbeidsplassen min, kunne kanskje tatt meg tid til å rydde litt, men blir så ivrig...


Dette beddet var infiltrert med skvalderkål. Et h.. til arbeid, nok en grunn til at kroppen kjennes ut som den har fått juling. Nå er jorden dekket med 20 sekker kakaoflis (en liten formue), og da forlanger jeg at skvalderkålet roer seg litt ned. Jeg måtte forresten fjerne noen busker som har avgått med døden i vinter, muligens må jeg fjerne flere også. Det er ingen morsom jobb for en hageelsker :(


Sommerblomstene trives i krukker og kar, og de begynner det å bli mange av rundt omkring.


Gårdsvegen nedenfor huset, lite farger og det må gjøres noe med etterhvert.
Og slik ser Tempelplassen ut akkurat nå. Armeringsmatten er satt opp, kvernsteinen har blitt bordplate, ulike planter og klatreplanter er plantet i bak benken. Det ser litt stusselig akkurat nå, men dette slkal bli en tett og frodig lun plass i hagen. Utenfor bildet er det plantet en bambus og en Salix Alba (hvitpil)

5 kommentarer:

Malene K. sa...

Så fint det er blitt (og skal bli), nå gleder jeg meg til å komme hjem å se :)

Hagen i Grubba sa...

Conus kousa har jeg sett i mange hager på min hagevandring i Danmark. Den er bare helt nydelig!! Har vært på let her, men ikke funnet den. Hvor fant du den?

Hagen i Grubba sa...

Meg igjen her: Jeg ser hvor du kjøpte den, men er det en kjede?

Ellen sa...

For en nyydelig hage!! Jeg er helt imponert, det ser så fint og koselig ut hos deg! Skjønner godt at du er verken og støl, det kan være hardt arbeide og grave i hagen. Klem ellen.

Ragnhild sa...

Takk for koselige kommentarer:) Malene: Gleder meg også til du kommer hjem, men når kommer du forresten? Lykke til med eksamen!
Hagen i Grubba: Kjeden heter BoGrønt. De hadde også en variant med hvite blader rundt frøstanden.
Ellen: Det ligger mye god trim i å være hagegal :)