mandag 6. juni 2011

Hagegalskapstanker for hagegale

Dagens blogginnlegg skulle inneholde flere bilder, men opplastingen av bildene misslykkes. Da får jeg ta til takke med de få som av en eller annen grunn fikk lov å bli med i dag.
I går hadde vi en strålende dag for hagearbeid og hagenyting her på Kleive, men hvor var den hagegale da? Jo i går gikk jeg Herdebreimarsen på Sekken sammen med min sønn Elias, min gode venninne Ragnhild og  hennes datter Sofie. En flott opplevelse. Men da jeg kom hjem måtte jeg dekke hageabstinensene ved å plante i en seks - syv krukker før jeg gikk inn og satte fra meg tursekken. Jeg må innrømme at denne driven til å være i hagen og skape hele tiden får meg til å prioritere bort en rekke andre opplevelser som jeg helt sikkert hadde hatt stor glede av. Fritid blir rett og slett regnet om i hvor mye jeg får gjort av diverse hagesysler. Er det noen av dere andre hagegale som har det slik? Det føles nemlig bedre hvis jeg ikke er HELT alene om slike tanker :)


Aquilegia caerula sådde jeg for to år siden. Den har en stor og flott blomst som ruver over andre stauder hos meg akkurat nå. Fargen på bildet lyver en del, for den er mer lilla enn blå i virkeligheten. Jeg har tydeligvis hatt mange planter av den, for den dukker opp i det ene beddet etter det andre.


Her er et "steibeddcollage" av plantene som ble plantet ved Tempelplassen tidligere i vår. Det er flere sorter også, og alle går i hvit-, rosa-, lilla- og blåtoner.


Ja i går var det sommervær, og i dag regner det og er heller litt kaldt. Slik er det å bo her på nordvestlandet, og det er vel derfor vi blir så uendelig glad når vi står opp til sol og varme. For å kunne glede seg over det "ene" må en ha opplevd det "andre" :)


Syrinblomstringen er det ikke noe å si på iallefall. Og det til tross for at Ole var ganske hard med beskjæringen i vår. Denne gamle syrin ser ut til å få stå i fred for rådyrene også, men jeg har en ung liten syrinbusk som rådyrene har forsynt seg kraftig av. Og rresultatet er at det har kommet bare en blomsterknopp. Jeg skal ta bilde av den når den spretter ut, for den er ganske fin med sine blå blomster med hvit kant.

3 kommentarer:

Trine sa...

Hvis det er noen "trøst" kan jeg fortelle at jeg antakelig hadde vært fullstendig asosial hele sommerhalvåret, hvis jeg ikke hadde hatt jobb og familie, som krever litt av min tid. Jeg vil aller helst BARE være ute i hagen og pusle med mitt. Sitter på jobb og drømmer om hva jeg skal gjøre når jeg kommer hjem. Ligger om kvelden og planlegger neste prosjekt og skulle ønske jeg kunne hatt fri hele sommeren, slik at jeg kunne brukt enda mer tid i hagen.

Ragnhild sa...

Det var faktisk til STOR trøst Trine :) Det er akkurat slik du beskriver det. Men når det er sagt tror jeg at denne galskapen også gir oss en nødvendig pause fra krevende jobbtanker. Konklusjon blir da at vi er utrolig heldig tross vår asosiale adferd :) Måtte vi ha en fin sommer med hagegalskapstankene våre!!

Villrose sa...

Absolutt hagegal, ja! Og nesten ikke lyst til å reise noe sted om sommeren. Tenk om jeg skulle gå glipp av at xx blomstrer!