søndag 12. juni 2011

Flere bilder fra en regntung hage

Regn og innedag med pc, tv og pittelitt husarbeid. Likevel må jeg jo en tur ut for å se om det har skjedd noe nytt på blomsterfronten siden i går. Og på den runden ble det jo også tatt noen bilder. Det er forresten typisk meg å ta bilder når det regner, når været er sånn noenlunde greit har jeg jo så mye annet å gjøre. I går for eksempel var det perfekt hagevær, overskyet og ikke for varmt. I slikt vær kan jeg holde på i timevis uten å tenke på hverken vått eller tørt, jeg BARE koser meg. Utpå kvelden blir kroppen likevel sliten, og både sult, tørst trenger seg på. Etter en dusj var jeg helt tappet for energi, og det virket helt umulig å ta fatt på matlaging, men det løste vi enkelt ved å gå ut å spise. 

Gullregnen får en flott hengene form i regnvær. De røde små buskene nedenfor er japansk blodlønn, de har greid sin første (harde) vinter her, derfor håper jeg at de vil vokse seg store (2-3 m) og utggjøre en flott kontrast til både gullregnen og svartsurbærhekken.
  

Dette er tuntreet her på gården, en flott blodbøk plantet av mine svigerforeldre på begynnelsen av 70-tallet. Det får sent blader, men i slutten av mai står treet der og danner et sentrum i hagen, og den røde kronen skaper kontrast til alt annet. Jeg er utrolig glad i dette treet med sin rare stamme og runde fasong.
Denne akeleien er kjøpt på planteloppemarked. Jeg kjenner ikke navnet, men den er flott med sine ponponaktige blomster og farger med nyanser fra lys blå-lime til gul. Da jeg luket beddet i går, tok jeg vare på noen avleggere som jeg vil ha i noen andre bedd.


Utleiehagen (til leiligheten som ikke er utleid). Den ble anlagt for 2 år siden og begynner nå å bli frodig.Stauder fra staudebeddet i utleiehagen (bak skimtes kaninburet til Live)


Og så noen krukker: Denne stemoren er selvsådd, krukken er en innekrukke som er borret hull i bunn på.


Dette er en Amaranthus caudatus 'Viridis, den gleder jeg meg til å se blomstre. Jeg har sådd både rød og hvit, og på denne kan jeg se noen små knopper. Noen som har erfaring med den?


Denne krukken er jeg veldig glad i. For to år siden veltet den i en storm og knustes, men Ole limte den og surret den sammen med streng, og det har funket :)


Her er nok en roteplass....


Ha en fin pinse alle sammen!

1 kommentar:

New Dawn sa...

Flotte blomsterbilder fra hagen din. Må innrømme at jeg misunner deg det flotte tuntreet ditt. Blodbøk er et vakkert tre.