fredag 1. juli 2011

FERIE og Tamburn`s nye prosjekt

Da er vi altså i gang med nytt prosjekt... igjen. Det vil si at et "lagt på vent i to år-prosjekt" endelig står for tur. Dette er en del av hagen og en side av huset jeg ikke har blogget så alt for mye om. En vil jo helst vise frem det som er pent å se på, og her er det absolutt ingenting som behager øyet. MEN, det skal det bli forandring på nå :) Ole bretter opp ermene og setter i gang med nok et prosjekt :)


Rekkverket på lekestua har det opprinnelige mønsteret som var brukt på trappebygget på huset. Samme type rekverk skal brukes på verandaen.

Taket på kjøkkenet (utenfor etterhvert vårt soverom) er også en veranda som skal knyttes sammen med verandaen under ved hjelp av en trapp (se utstikket over døren). Samme type rekkverk skal også brukes her.


Her er vi da igang. Planen er alså å bygge på verandaen så den blir dobbelt så stor. I dag går det en verandadør ut fra kjøkkenet og til intet ( har vært noen nestenulykker her).


Verandaen er av betong og skal flislegges. I tillegg til at den skal bli bare lekker, er tanken å slippe mest mulig vedlikehold.


Det skal gå to trapper ned fra verandaen. En på siden der den er i dag, og en litt bredere en ned i hagen.


Rundt verandaen skal vi legge belegningsstein og lage bedd. Men før vi kommer så langt må vi leve med et katastrofeområde.

Hurdalsrosen blomstrer flott akkurat nå :)I går tok jeg meg en tur til hagesenteret og investerte i blant annet en historisk rose...


.. i og med at rosen hadde alle kvaliteter jeg var ute etter, fikk jeg ikke med meg navnet. Labelsen sier heller ikke noe. Noen som vet?


Jeg fikk også med meg en to-farget lupin.

Husmoderrosen er et syn akkurat nå, bare så synd regnet får rosebladene drysse og forkorter blomstringstiden. Denne busken stammer fra en avlegger fra hagen til mamma. Det er ca 10 år siden jeg plantet den, og jeg elsker denne rosen for det er ingen uttøy som biter på den.

Husmoderrosen med sine bittesmåe blad og små rosa fylte roser i nærmere øyesyn.

Jeg fikk også med meg to flotte ampler fra hagesenteret. De var rådyre og var absolutt ikke med i budsjettet da jeg gikk inn i hagesenteret. Jeg brukte derfor litt tid på å finne argument som rettferdigjorde at de ble med ut igjen. Et argumet for at jeg IKKE skulle ha kjøpt dem er at jeg ikke har noe å putte opp i. Men NYDELIGE var de, og det passet så utrolig godt akkurat HER.

 

Til slutt vil jeg si at det er utrolig godt å ha ferie og jeg skal nyte hvert et sekund. Været skal ikke legge noen demper på humøret, her tilpasser vi oss det været vestlandet har å by på.

Ha en fortryllende sommer alle sammen :)

2 kommentarer:

Bilder sa...

Ser ut til å være et spennende prosjekt. Husk å sende inn noen rosebilder til Hagelagets rosekonkurranse - les mer på www.skvalderkaalen.no

Anonym sa...

Hei det ser så fint ut i hagen deres mykje er gjort og ryddigt og vakkert er det Helsing Ingun