mandag 9. mars 2009

Kleivevatnets venner

Selv om været var grått og det blåste austavind, bestemte vi oss for å ta på oss skiene og gå en søndagstur opp på Kleivevetnet. Vi hadde ikke før fått på oss skiene da solen tittet frem og skapte det perfekte turvær. Her er Ole og Elias på tur opp til vannet som tar ca 1 time (10 minutter å kjøre når snøen har reist).


Da vi kom opp var det flere av Kleivevatnets venner som hadde tatt turen og satt og koste seg i solveggen ved gapahuken.


Hundre meter lengre bort ligger hytta vår. Dette bidet er tatt fra vannet/isen, og ligger litt skjermet fra badeplassen.

Her sitter jeg foran hytta og slikker sol, og det ser ut som litt farge i kinnene ikke hadde vært så dumt nei. Mange undrer seg på hvorfor vi ikke bruker hytta vår, saken er den at pr. i dag har den ikke annen funksjon en å være kuliss da hytta er bare et skall uten noe inni. I sommer skal vi bruke ferien vår til å dele inn rom og forhåpentligvis få i stand et kjøkken slik at vi får laget oss mat når vi er her oppe. Hytta er på to etasjer, i første etasje blir det kjøkken, stue gang og bad. I andre etasje blir det tre soverom og en loftstuegang. Vi gleder oss normt til vi kan begynne å bruke hytta.

Bilde av gapahuken og tømmerhytta tatt fra vannsiden. Disse ligger ved "badeplassen" og er satt opp av bygdas pansjonister + noen til. Tømmerhytta er ikke helt ferdig, men det er innlagt strøm og ovn å fyre i. Etter det jeg har forstått, skal hytta være åpen for alle turelskere, men det skal også være mulighet for å booke den for diverse selskaper og sammenkomster. Dugnadsånden er stor på kleive til glede for ALLE :)

I gapahuken er det lagt inn ved slik at en kan tenne opp å grille. Her sitter Elias og bamsen Rasmuss å griller pølser. Rasmuss er alltid med på tur, og i dag har han fått pannebånd av sjegg fra trær. KUULT.

I fjor høst begynte dugnadsgjengen å lage vei rundt vannet (jeg laget vaffler), og det er planer om å gjøre denne ferdig i sommer. Det er også planer om å lage et par rasteplasser og fiskebrygger tilrettelagt for funksjonshemmede. I for fjor ble Kleivevatnets venner kåret til årets "ildsjel" av avisen Romsdal, og fikk et beløp på 25.000 som skal brukes til prosjekter rundt vannet. Blant annet er det bestemt at det skal settes opp toalett.

Hurra for Kleivevatnets venner!!!!

2 kommentarer:

Mete sa...

Dette så ut til å ha vært en fantastisk flott skitur! Og så så spennende med hytta - gøy med prosjekter på gang!
Vi har hytte ca 1 times biltur herfra, og det er fantastisk å pakke sekken fredagettermiddag og reise på heia! Fred i sjel og sinn!

Ragnhild sa...

Ja det er noe spesielt med hytte, og slik hytta vår er plassert, kan vi treffe bygdafolket som vi ellers ikke omgås i en travel hverdag. Litt snålt, men slik er det :)