fredag 10. april 2009

Påskemiddag i gamle omgivelser

I går tok nesten hele familien (Jeg, Ole, Elias, Ole Jørgen og Malene) turen inn i Eresfjorden på middag til Mie (søster til Ole). Hun holder på å renovere et ca hundre år gammelt hus tilbake til den opprinnelige stilen. Vi vart mektig imponert alle sammen. Jorunn (andre søsteren til Ole) var også der sammen sønnen Eilif. Til sammen var vi en hel flokk rundt middagsbordet der det ble servert lammelår med utsøkt tilbehør. Etter middag tok noen av oss en tur langs de smale veiene nedover bygda til Nauste. Veiene snirklet seg inn imellom gamle hus og hager, og vi fikk en romanisk følese av å være tilbake i gamle dager. Elias og Eilif møtte noen unger som spurte om de ville være med på å leke"sisten", og etter å ha overvunnet den første sjenansen ble de med på leken og ble "litt kjent" som de sa selv etterpå. På bildet ser dere Ole på lånt sykkel av Maria (niese) og Elias med medbrakt sparkesykkel. I skumringen ble det hagevandring, Mie ønsket synspunkter fra meg og Jorunn om utforming og beplantning av hagen. Hun har et ønske om at hagen skal ha de vekster som hørte hjemme i traktene på begynnelsen av 1900-tallet. Vi var ikke enig om alt, men jeg har en følelse av at vi fikk påvirket henne i "riktig" retning i noen av spørsmålene :)

Den store frukskålen er fylt til påske, men min erfaring er at den er nesten like full når påsken er over. Jeg har derfor denne påsken skåret opp litt frukt og servert til frokost og kvelds, målet er å skape balanse mellom sunt og alt det usunne som hører påsken til :)

Før vi reiste innover til Eresfjorden i går fikk jeg priklet Holly Hock "creme de cassis" (til venstre) og Ammi Majus. Og nå må jeg faktisk erkjenne at planterommet er fult og vel så det. Jeg har fortsatt noen sorter som må prikles og såes, men jeg vente til jeg finner på noe lurt. I formiddag regnet det en del ute, og jeg benyttet anledningen til å gjødsle rhododendroner og løker, kjedelig arbeid i regnværet, men nå er det gjort. Det er bare krokkusen av løkene som blomstrer enda, men jeg ser at jeg har mye å glede meg til.

Endelig har jeg fått fremkalt boken om Ole og Ragnhilds reiseminner fra Praha og Budapest som jeg laget for et par år siden. Jeg fikk ut fingeren da jeg leste på Fotoknutsen sine sider at de skulle slette programmet og siste frist for å få fremkalt produkter var i slutten av februar. I boken har jeg skrevet en del historie om byene og skannet inn billetter, kort og tegninger, samt lastet ned noen bilder fra nettet. Jeg er fornøyd med boken bortsett fra at omslaget har en direkte stygg farge, og at noe av teksten har uteblitt. Mulig jeg skrev litt for mye i forhold til marger eller ett eller annet. Neste bok er under produksjon og handler om Elias gjennom året 2008, men nå lages boken direkte inne på Fotoknutsens nettsted, og ikke på et nedlastet fotoprogram.

1 kommentar:

Alt godt sa...

Å, eresfjorden er nostalgi for meg! Vi brukte å dra på turar inn til den hytta som du må ta ferje inn til.