søndag 16. januar 2011

Framgang i sårommet

Nå er vi endelig i gang med å forvandle den gamle matboden vår til mitt eget permanente sårom. Det skal bli godt etter et helt liv med provosoriske og imidlertidige løsninger. JOHOOO!!!

Da har vi bestemt at alt skal rives (det er gjort), vegger skal males (Ole holder på i skrivende stund) og ny himling skal legges. Det blir satt inn et arbeidsbord og nye hyller. Rommet er ca 4,5 kvadrat, litt lite kanskje, men i rommet ved siden av (se igjennom vinduet) har jeg et stort lager og planterom jeg kan oppbevare diverse utstyr, potter og jord.
I dag har jeg tatt opp fra kjelleren alle overvintringsplanter (mest fuchsia og pelargonia) fra kjelleren. Jeg har klipt dem ned og rensket de ren for døde planterester. Nå står de kaldt og lyst på et rom som ikke er i bruk. Jeg fikk også en del avleggere av fuchsia og pelargonia etter all klippingen, noen av dem har jeg satt til pynt (se bilde nedenfor).
Dette er bilder fra i høst da Porselensblomstene (Hoya carnosa) var på sitt flotteste. Jeg har to slike fremme i karnappen som fungerer som gardin. Disse er dessverre ikke like flotte nå, derfor har jeg planer om å klippe dem ned og sette dem i større potter. De har nemlig stått i samme potte i flere år og har sikkert ikke mer jord rund de stakkars røttene sine.

2 kommentarer:

Asbjørg sa...

Tar du de opp fra kjelleren så tidlig?Venter til uti februar jeg,men det er kanskje ikke så nøye.
Må være godt å få eget sårom,det hadde vært noe det.
Ha en fin uke!

Ragnhild sa...

Mulig at det er tidlig, men det er på grunn av at kjelleren er så mørk at jeg tar dem opp. Hvis ikke blir det slike lange lyse skudd. Temperaturen er omtrent den samme, en plass mellom 3 og 8 grader tenker jeg. Ha en fin uke du også :)