mandag 3. januar 2011

Bloggcomeback med årets første frøbestilling

Da er jeg endelig i gang igjen etter en laaaang bloggpause. I høst begynte jeg i ny jobb og den har tatt både fokus å energi fra blogging og hage. Heldigvis ser det ut som jeg likevel har greid å holde liv i fuchsia og pelargonia samt noen andre planter som må overvintres inne (inklusiv blodbeger, den har jeg aldri prøvd å overvintre før). Dermed har jeg glemt fjorårets tragiske massedød der alt frøs for meg. Det ser faktisk ut som jeg bruke litt ekstra varme i den kalde kjelleren min hvis jeg skal oppbevare planter der.

De siste årene har jeg brukt et vaskerom til så-/spirerom, men nå skal jeg ominnrede min gamle matbod i den samme kalde kjelleren. Rommet har ikke vindu, noe som vil gjøre det lettere å holde en mer stabil temperatur. På vaskerommet måtte jeg passe på å lufte og regulere temperaturen hele tiden når solen sto på, ikke lett når en er på jobb hele dagen. Nå gleder jeg meg imidlertid til å sette i gang og innrede mitt nye sårom, Ole er ansatt som snekker og som betaling får han en glad og lykkelig kone :) Det er ikke så mye som skal til, men i tillegg til litt maling, en benk og noen reoler og lysrør, mener Ole at himlingen må skiftes. "Før- og etterbilde" kommer senere.

Da har jeg lagt inn årets første frøbestilling fra Zimtrade. Det ligger også ann til en lang bestillingsliste til Impecta etter at jeg har pløyd igjennom årets frøkatalog og satt ring i rundt alt jeg ønsker meg. Ja, jeg er nok på samme nivå som en liten unge som får lekekatalog i posten :)

Stemor Viola `Waterfall`

Petunia krypende `Vave Blue`

Delphinium `Misty Mauves`

Anthirrhinum `Ribbon Lavender`

2 kommentarer:

New Dawn sa...

Velkommen tilbake til bloggverdenen, hyggelig å se deg her igjen :-)
Den riddersporen er virkelig flott, sådde den i fjor tror jeg det var, og den blomstret i år, lekker. Mine ble lys lilla, som den til venstre på bildet ditt.

Før og etterbilder er alltid like morsomt, enten det er ute eller inne.

Ragnhild sa...

Tusen takk New Dawn :) Var innom bloggen din og kikket... og ser at du er i full gang med såingen. Du er heldig som har drivhus og forstår at du gleder deg over det. Drivhus står på ønskelisten her også, og hvem vet.. kanskje vi begynner med fundament og grunnmurer i sommer :))) Gleder meg til å få riddersprene i blomst.